Snel, sneller, snelst

Bij het begin van een nieuw schooljaar zijn er altijd wel extra dingen mee te geven of uit te leggen aan de nieuwe juf/meester. Bij ons kleine Poppemie gaat het dan vooral over haar voeding. Ze verdraagt moeilijk melkproducten of aanverwanten. Vermoedelijk zijn er nog bepaalde voedingsstoffen waar ze op reageert maar voorlopig letten we er op dat ze vooral lactose vermijdt. We kunnen haar wel al duidelijk maken dat het eten van vb. een ijsje er voor zorgt dat haar buikje zal pijn doen maar soms zijn de ogen toch sterker dan de mogelijke buikpijn. Vooral op een feestje of bij traktaties in de klas niet mogen meedoen met hetgeen op tafel staat, is vooral voor een kind vaak heel pijnlijk. Om het kinderverdriet zoveel mogelijk te beperken, bezorg ik aan de juf altijd een voorraadje “alternatieve” drankjes en koekjes die op een feestje vaak worden gegeven. Op die manier heeft onze meid toch ook de keuze voor iets lekkers waarvan ze zich achteraf ook niet slecht voelt. Er wordt immers niet altijd doorgegeven dat er een speciaal “eetmomentje” in de klas zal zijn, we kunnen niet altijd voor een verser alternatief zorgen en bovendien kan de juf vanuit het voorraadje veel onopgemerkter het lactosevrije koekje bij de andere leggen zodat  Poppemie zich veel minder als “speciaal” voelt.

Nu is dit een ganse uitleg om eigenlijk gewoon het resultaat te tonen van een kleine ingeving van me. Ik zocht iets om de voorraad in op te bergen en aan de juf te bezorgen. Aangezien ik toch net mijn stofjesvoorraad aan het opschommelen was, ik uit  een oud tijdschriftje een doopsuikerideetje met tafelzeil (toile cirée) scheurde én mijn naaimachine nog uitgestald stond, maakte ik op een halfuurtje (ja, echt waar!) dit:

IMG_20150914_102607[1]

Komende vrijdag is er opnieuw “Stoffenspektakel” in Gent. Het kriebelt om er naar toe te gaan … alleen al om die leuke tafelzeiltjes …

 

Groetjes!

Geef een reactie